Babblarna 6 gånger! (långversion)

På allmän begäran: De två Babblarnalåtarna tre gånger var. För barn som liksom inte kan få nog…

——————-

Denna film med Babblarna kommer från Hatten Förlag ©Hatten Education AB
Sång: Anoo Bhagavan, Anneli Tisell
Babblarnas röster: Filip Alexanderson, Viveca Jedholm, Tomas Lindfors, Ola Schubert, Anneli Tisell, Åsa Öhrn
Animation: Hannes Hagstrand, Ola Schubert
Illustration och grafik: Hannes Hagstrand, Ola Schubert, Anneli Tisell
Musik: Johan Rask, Hasse Sjölander, Text: Anneli Tisell
Regi och exekutiv producent: Anneli Tisell
©Hatten Education AB, Sverige 2006/2012

————–
I Babblarnas värld från Hatten Förlag är det många som har bidragit med sin kompetens: Anneli Tisell är formgivare och skapare av konceptet Babblarna som lanserades 2007. Hon är det kreativa navet och ledare av arbetslaget kring Babblarna. Det är Anneli som gett världen och figurerna namnet Babblarna och är även den som skriver böckerna och texterna till Babblarnas musik. / Figurernas namn, Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo, introducerades av Iréne Johansson i hennes bok ”Primitiv Grammatik – Ordstadium”, utgiven av Studentlitteratur 1990. Boken innehåller övningar till utveckling av ordförråd och grammatik och också instruktioner till lyssnings- och uttalsövningar samt beskriver hur man syr dockor med tydliga taktila skillnader. Formerna på dockorna baserades på enkla grundformer såsom till exempel en rektangel, en cirkel, en trekant – former som också har fått inspirera figurerna i Babblarnas värld. Iréne Johansson har varit delaktig i tillkomsten av flera av Babblarnas böcker och har inspirerat till många av spelen. / Musiken komponeras och produceras av: Johan Rask, Hasse Sjölander / Sång: Sofia Alm, Anoo Bhagavan / Babblarnas röster: Filip Alexanderson, Tomas Lindfors, Ola Schubert, Anneli Tisell, Åsa Öhrn / Medverkande i dansfilmer: Sanna Lejweman, Sara Kjellberg / Medverkande i teckenfilmer: Anna Lidé / Illustration och grafisk form: Luciana Amado Sandberg, Arita Andrade, Hannes Hagstrand, Ola Schubert, Anneli Tisell, Jennie Wiik Edman / Animation: Hannes Hagstrand, Simon Post, David Rylander, Johanna Schubert, Ola Schubert samt Internfilm AB. Kortfilmer animation även Dream Studios och Funsaga studio i Pune, Indien med ljudläggning av Beppo Ljudproduktion / Kortfilmsmanus: Hannes Hagstrand, Ola Schubert, Anneli Tisell med manusöversättning av David Ashby / Filmproduktion dansfilmer: Internfilm AB / Filmproduktion teckenfilmer: Fredrik Broman, Britt Claesson, Anna Lidé / Redaktör: Katarina Moen Lindberger / Apputveckling: Arita Andrade, Jakob Johansson / Projektledning: Lennart Blixt / Ansvarig utgivare och exekutiv producent: Anneli Tisell / All rights reserved ©Hatten Education AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *